Hvad er kropsterapi

Kropsterapien tager udgangspunkt i at krop og psyke hænger uløseligt sammen; at følelser og tanker ikke kun foregår i hovedet, men indvirker på hele kroppen. Når spændinger løsnes, kan man derfor komme i kontakt med gamle følelser som f.eks. sorg og vrede. Følelser som vi ikke har givet udtryk for sætter sig i kroppen og kan komme til udtryk i spændinger og ubalancer. Via kropsbehandlinger kan gamle spændinger og blokeringer slippes fri, så der efterfølgende opstår en følelse af lettelse og frihed.

I kropsterapien bruges den pulserende massage, hvor hele kroppen kommer i en let “vuggende”  bevægelse samtidig med, at der arbejdes med tryk og zonepunkter på f.eks. skulder, arme, ryg, ben og fødder. Der kan arbejdes fokuseret på et sted eller der kan arbejdes rundt omkring spændingen. At kunne blive på et sted og holde et tryk samtidig med pulseringen, gør at man kan komme dybere ned i en spændt muskel. Her er det, at åndedrættet er vigtigt – da der langsomt med stor indføling arbejdes ind i spændtheden i samarbejde med vejrtrækningen. Fordelene ved den pulserende massage, er at kroppens bevægelser sætter gang i lymfesystemet og dermed virker udrensende og via det dybe åndedræt sendes der iltet blod rundt i hele kroppen, der giver næring til bl.a. knogler, sener, muskler og organer.

I kropsterapien arbejdes der med kroppens 12 meridianbaner. Muskelspændinger kan opstå langs meridianers forløb, som behandles med akutryk og pulserende massage. Der arbejdes også på meridianernes muskelrelationer og zoner under fødderne. Når gamle spændinger slipper, opstår der en øget gennemstrømning af blodet, hermed øges optagelsen af ilt og næring i cellerne. Nogen gange kan kroppen begynde at summe og ryste, idet energien bevæger sig frit igen.

Det er en effektiv, dybdegående og forløsende massageform, der skaber balance mellem krop og sind. Når muskler og led frigøres og spændinger opløses vil sindet få det bedre. Efter en behandling vil man opleve både fysisk og psykisk overskud, føle sig lettere og mere fri i kroppen, fordi kroppens blokeringer er blevet fjernet. Dette skaber rum i kroppen, og mere rum i kroppen skaber mere overskud.

Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Ring