Ryggen har så meget at fortælle

Ryggen er vores væsens søjle. Den giver os støtte og styrke og en værdig og rank holdning.

Ryggens holdning er essentiel for, om vi har det godt i vores krop.

Desværre er rygproblemer meget udbredt. Ofte starter de med en skade eller et forkert løft, men hvis vi kigger nærmere efter, vil vi måske finde psykiske/følelsesmæssige problemer, der har forvoldt spændinger, svækkelse eller sammentrækning i ryggen forud for uheldet, som har været med til at gøre ryggen mere sårbar. Dette er selvfølgelig ikke altid tilfældet, men oftere end de fleste tror..

Ryggen afspejler på godt og ondt dét, som vi “har med os i rygsækken”. Både al den visdom og livserfaring, som vi har samlet gennem livet, men også alle de ting, vi gennem årene har gemt væk, fordi vi ikke kunne overskue at forholde os til dem.

Hvis du ofte har problemer med ryggen, kan det måske tænkes, at du har skubbet noget væk, som nu forlanger at få din opmærksomhed?

Vi taler om at have “dårlig ryg”, men er det i virkeligheden ryggen, som er “dårlig”, eller er det de ting, vi forsøger at gemme væk i den?

Evnen til at præstere er også dybt indlejret i ryggens opbygning. Når vi skal præstere noget, spænder vi automatisk op i ryggen – også selvom den slet ikke har noget at gøre med det, vi skal til at foretage os.

Og det samme gælder, når vi skal tage os sammen – så er det også ryggens muskler, vi spænder op i.

Ryggen kan nemlig give os en fornemmelse af støtte og styrke. Det er jo på ingen måde en dårlig ting, men hvis vi alt for ofte føler, at vi skal præstere og tage os sammen, vil det føre til kroniske spændinger i ryggens muskler, som kan udvikle sig til rygsmerter.

Vi kan rette ryggen og gå ranke fremad i livet, eller vi kan bøje os under vægten af vores byrder. Er der noget eller nogen, der presser dig? Er dine byrder blevet for tunge at bære? Føler du, at du er nået helt derud, hvor du “står med ryggen presset op mod muren”?

Er der noget, din ryg forsøger at fortælle dig?

Den øverste del af ryggen afspejler hjertets bagside og hænger blandt andet sammen med din evne til at modtage kærlighed, følelsen af at være uelsket eller at mangle den nødvendige støtte i livet.

Spændinger i den øverste del af ryggen kan også bunde i, at vi indgår alt for mange kompromiser og til sidst føler os helt magtesløse – pludselig føles det som om, at vi slet ikke har nogen rygrad længere.

Den midterste del af ryggen er med til at skabe balance i kroppen og hænger blandt andet sammen med at tage beslutninger. Problemer i denne del af ryggen kan i nogle tilfælde skyldes, at du hænger fast i ubeslutsomhed, måske fanget mellem dine egne behov og andres krav til dig. Trænger du til at udtrykke dine egne behov tydligere? Bruger du for meget tid på at hjælpe andre, og når du så selv har brug for noget, er der ingen hjælp at hente?

Den midterste del af ryggen har også at gøre med skyldfølelse, og så er det her, vi forsøger at skjule vores skyggesider.

Den nederste del af ryggen, lænden, afspejler vores følelse af sikkerhed eller mangel på samme. Den hænger sammen med overlevelse, egensomsorg, tryghed og angsten for at blive svigtet eller miste. Og så er det her, vi bærer vores krav og forventninger til os selv.

Hvis du føler dig udbrændt eller ofte har rod i økonomien, så har du måske problemer med den nederste del af ryggen. Eller hvis du føler dig utryg eller tvivler på, at du kan klare dig selv.

Vi kan også lære meget om os selv ved at blive mere opmærksomme på selve vores holdning. Har du det med at falde sammen i den øverste del af ryggen for at beskytte hjertet og de følelser, der sidder der? Eller er du måske bange for at rette dig helt op, fordi det føles som om, at det efterlader din mave udsat og ubeskyttet. Er du tilbøjelig til at bøje dig forover for at beskytte din sårbare mave, som jo på mange måder er porten til dine følelser?

04/27/2017

Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Ring